КЗМ Вести

Rezultati projekta "Aktivni mladi u oblasti (samo)zapošljavanja

Nosilac projekta: Volonterski centar Niš

Partner: Neformalna grupa Kobra, Donja Trnava

Trajanje: novembar 2010 – februar 2011.godine

Donatori:
Grad Niš, Gradska opština Pantelej, Kancelarija za mlade
Američka agencija za međunarodni razvoj, Program za planiranje i reagovanje u vanrednim situacijama i jačanje ekonomske sigurnosti PPES

 

Učesnici – mladi iz:
Niša
Donje Trnave
Gornjeg Matejevca
Jasenovika
Gornje Vrežine

 

Rezultati:

Informisani, edukovani i osnaženi mladi za poboljšanje svog socio-ekonomskog položaja putem aktivnog traženja posla, kao i samozapošljavanja i pokretanja samostalnog biznisa:
Održana obuka-edukovano 25 mladih za izradu biznis plana i karijernog vođenja posla, kao prvog koraka ka preduzetništvu; izrađeno 6 biznis planova od strane učesnika edukacije.
Organizovan 1 jednodnevni konsultativni sastanak za 25 mladih, učesnika treninga, iz oblasti pisanja biznis plana
Informisani mladi-realizovano 5 jednodnevnih promotivnih aktivnosti: u Nišu, Gornjem Matejevcu, Gornjoj Vrežini, Jasenoviku i Donjoj Toponici, sa ciljem informisanja mladih o mogućnostima da se započne sopstveni posao, kao i aktivnog traženja posla i time promovisan značaj aktivnog učešća mladih u oblasti omladinskog preduzetništva

Učesnici treninga prezentovali rezultate grupne izrade biznis planova na održanoj jednodnevnoj prezentaciji

Medijska promocija, veb sajt, facebook- obezbeđena vidljivost aktivne uloge mladih u oblasti omladinskog preduzetništva I projektnih aktivnosti; informisana javnost o potrebi I značaju razvijanja preduzetničke kulture i duha, kao i ulozi civilnog i državnog sektora u pružanju podrške)
Razbijene predrasude o mogućnostima mladih ljudi u oblasti preduzetništva.
Urađena evaluacija projekta, sumirani rezultati,broj učesnika, medijska propraćenost projektnih aktivnosti, zainteresovanost mladih, lokalne samouprave
picture1 


 

Одржана предавања о прављењу компоста

 Јуче је у Великој сали Градске општине Пантелеј одржан први део едукација о производњи компоста и компостирању као једном од трендова који ће код нас тек бити заступљени. Едукацији су присуствовали млади са територије Градске општине Пантелеј којима је првенствено и намењена обука, али и велики број заинтересованих грађана из осталих Градских општина. 

Други део обуке ће бити одржан данас, са почетком у 16 часова на истом месту.

Обуке су реализоване у оквиру пројекта "Хајде да урадимо нешто" којим координира Удружење "ЗОО Планет" Пантелеј, уз финансијку подршку Градске општине Пантеле-Канцеларије за младе и УСАИД ППЕС програма.

 

Омладинско предузетништво у градском подручју

Након одржаних обука у Доњем Матејевцу, Малчи и Каменици, у наставку реализације активности предвиђених пројектом "Млади БизНис" који финансирају Градска општина Пантелеј и УСАИД ППЕС програм, "Грађанска инцијатива за запошљавање" је организовала сет обука у области предузетништва и за младе који живе у градском подручју ГО Пантелеј. Попут њихових вршњака из сеоског подручја,они су имали прилике да се бесплатно информишу о свему што их интересује о покретању сопственог посла и да путем разговора са стручним лицима сами одлуче која делатност највише одговара њиховим афинитетима и могућностима. 

                                                                                                                                

 

Екологија и предузетништво у КЗМ Пантелеј

User Rating: / 1
PoorBest 

 

Промотивне кампање у Горњој Врежини и Јасеновику

User Rating: / 1
PoorBest 

Представници/це Канцеларије за младе Градске општине Пантелеј и волонтери/ке Удружења грађана "Волонтерски центар" из Ниша, у суботу, 29.1.2010. и недељу, 30.1.2010. године одржали су промотивне кампање у селима Горња Врежина и Јасеновик. Кампање су организоване у наставку реализације пројекта "Активни млади у области (само)запошљавања" који спроводи "Волонтерски центар" а финансирају Градска општина Пантелеј и УСАИД ППЕС програм у оквиру имплементације Локалног акционог плана за омладинско предузетништво Градске општине Пантелеј 2010-2012. Младима из Јасеновика и Горње Врежине подељен је материјал који садржи информације о циљевима и активностима на пројекту и контакт информације.Током дружења и разговора са младима, промовисан је предузетнички начин размишљања и активан приступ (само)запошљавању. 

                                                                         

 
More Articles...