КЗМ Вести

Разговор са младима у руралном подручју

У оквиру пројекта "Хајде да урадимо нешто", који уз подршку Канцеларије за младе ( ГО Пантелеј) и УСАИД ППЕС програма, реализује Удружење "ЗОО Планет" Пантелеј, данас су представници Удружења и Канцеларије посетили села Врело, Бреница и Ореовац да би разговарали са младима који живе у овим селима о њиховим проблемима и потребама и информисали их о активностима на пројекту и начину на који могу да се укључе у његову реализацију.

Представници Удружења и Канцеларије ће у суботу, 15.1.2010. разговарати са младима у Кнез селу и Пасјачи.

 

СРЕЋНА НОВА 2011. ГОДИНА!

 

Одржан консултативни састанак са будућим предузетницима

У оквиру пројекта „Активни млади у области (само)запошљавања“, који реализује Волонтерски центар из Ниша у партнерству са неформалном групом Кобра из Доње Трнаве, одржан је једнодневни консултативни састанак, у четвртак 23. децембра 2010. године, од 10,00-14,30 часова у Великој сали Градске општине Пантелеј. Консултативни састанак водила је Мирослава Јовановић, председница Удружења самохраних мајки и Јасна Стевовић, председница Start up кластера нишког региона. Након консултативног састанка, представници Удружења "Енека" представили су учесницима могућност конкурисања за доделу грантова у оквиру пројекта који спроводе у циљу јачања предузетништва у Нишу.

Пројекат „Активни млади у области (само)запошљавања“ реализује се у периоду од 1. новембра 2010 – 31. јанура 2011. године уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), Програма за планирање и реаговање у ванредним ситуацијама и јачање економске сигурности (ППЕС) и Градске општине Пантелеј, Канцеларије за младе.

 

"Активни млади у области (само)запошљавања"

User Rating: / 4
PoorBest 

          

Од 2. до 4. децембра 2010. године, у Центру за предузетништво Градске општине Пантелеј одржаће се тренинг за младе у оквиру пројекта "Активни млади у области (самоз)апошљавања". 

Пројекат се бави подстицањем младих да активно учествују у решавању проблема у области запошљавања. Намењен је младима (од 15 до 30 година старости) из Ниша, Горње Врежине, Горњег Матејевца и Јасеновика и Доње Трнаве.  Пројекат за циљ има да, уз подршку државног и цивилног сектора, кроз едукацију младих у области предузетништва и креирања повољних услова за почетнике у бизнису, оснаживање младих за активно тражење посла путем промоивних акција и израду бизнис планова и информисање младих и подизање свести о могућностима за покретање посла повећа запошљивост младих, а путем медијско-промотивних  активности скрене пажњу јавности на важност ове теме.

 Пројекат "Активни млади у области (само)запошљавања" спроводи Удружење грађана "Волонтерски центар" из Ниша, и он је један од три пројекта који за циљ имају повећање запошљивости младих, а које Градска општина Пантелеј - Канцеларија за младе и УСАИД ППЕС програм финансирају у оквиру имплементације Локалног акционог плана за развој омладинског предузетништва ГО Пантелеј 2010-2012. 

 

КЗМ Пантелеј у Стразбуру

 

 

Координатори Канцеларијa за младе у Србији, међу којима су били и координатор регионалне Канцеларије за младе из Ниша и координаторка Канцеларије за младе Градске општине Пантелеј,Ниш, похађали су напредни тренинг у Стразбуру који је Савет Европе организовао први пут у својoj 60 година дугој историји само за представнике једне земље. Семинар у Стразбуру похађало је 20-ак координатора Канцеларије за младе из целе Србије. У оквиру године младих која је почела 20. августа ове године, радну посету Стразбуру од 7. до 12. новембра организовало је Министарство омладине и спорта и Национална асоцијација практичара омладинског рада.

Током свог боравка координатори Канцеларија за младе су имали прилике да се упознају са начином рада европских институција са циљем да стечена знања и премере добре праксе примене у свом раду. 

Након повратка у Србију, координаторима су додељени сертификати на пригодном догађају организованом у Министарству омладине и Спорта Републике Србије. (више о овом догађају на следећем линку:

http://www.zamislizivot.org/vesti/omladinska-politika/kancelarije-za-mlade/585-2010-11-19-11-55-42.html

 
More Articles...