КЗМ Вести

Потписани Уговори о донацији са представницима НВО

User Rating: / 1
PoorBest 

 

Градска општина Пантелеј и Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) у четртак, 7. октобра 2010. у 13 часова, у Великој сали општине потписале су Уговоре о донацији са три омладинске организације из Ниша чији су пројекти били најбоље оцењени на недавно завршеном конкурсу за финансирање пројеката НВО за развој омладинског предузетништва у Општини Пантелеј.

Конкурс је расписан у складу са Локалним акционим планом за развој омладинског предузетништва ГО Пантелеј 2010-2012. чију је израду иницирала Канцеларија за младе ГО Пантелеј, која је уједно координатор имплементације пројеката. Средства у укупном износу од 10.000 америчких долара издвојена су из буџета Градске општине Пантелеј и УСАИД Програма за планирање и реаговање у ванредним ситуацијама и јачање економске сигурности (ППЕС програм), а приоритети овог јавног позива били су повећање запошљивости младих на територији Градске општине Пантелеј, превасходно младих који живе у руралним подручјима општине.

 

Омладинско предузетништво- Одабрани пројекти

User Rating: / 2
PoorBest 

Мешовита комисија за евалуацију пројеката по Јавном позиву за подношењење предлога пројеката у области омладинског предузетништва, који је био отворен од 2.8.2010. до 16.8.2010. године, а коју чине представници Градске општине Пантелеј и УСАИД ППЕС програма, одлучила је да ће средства у укупном износу од 700.000 динара бити опредељена за финансирање пројектних активности следећих удружења грађана:

  1. Волонтерски центар, Ниш

(пројекат „Активни млади у области (само)запошљавања)

  1. Грађанска иницијатива за запошљавање, Ниш

(Млади БизНис)

  1. Удружење „ЗОО Планет“ Пантелеј, Ниш

(пројекат „Let Us Do Something)

Пројекти ће бити финансирани средствима из буџета Градске општине Пантелеј и ППЕС програма УСАИД.

За додатне информације обратити се координаторки Канцеларије за младе Градске општине Пантелеј. Контакт телефон: 018 / 201 280.

 

Расписан Јавни позив за финансирање омладинских пројеката

User Rating: / 1
PoorBest 

У оквиру активности Канцеларије за младе Градске општине Пантелеј у области омладинског предузетништва, а на основу Споразума о сарадњи између Градске општине Пантелеј, Ниш и УСАИД програма за планирање и реаговање у ванредним ситуацијама и јачање економске сигурности ППЕС и Решења Већа Градске општине Пантелеј број 165/10-01/1 од 30. јула 2010. године, Градска општина Пантелеј упућује

Јавни позив

Заинтересованим удружењима грађана и приватним фирмама за подношење предлога пројеката за следеће циљеве:

1. Повећавање запошљивости младих

2. Пружање подршке запошљавању младих у руралним подручјима

За детаљне описе наведених циљева молимо Вас да погледате Локални акциони план за омладинско предузетништво Градске општине Пантелеј 2010-2012. Документ можете скинути у електронској форми на званичном сајту Градске општине Пантелеј www.pantelej.org.rs.

Детаљан текст јавног позива и сва конкурсна документација могу се наћи на интернет страницама www.pantelej.org.rs и www.scopes-serbia.org

Овај позив за подношење предлога пројеката је начин да се имплементирају активности дефинисане Акционим планом, с циљем да се подржи развој омладинског предузетништва и развој радних способности код младих.

Период важења: Од 02.08. 2010. до 16.08. 2010.

Контакт особа: Ивана Кнежевић, координаторка Канцеларије за младе ГО Пантелеј

Тел: 018 201 280 (од 7:30 до 15:30)

Ivana.Knezevic@gu.ni.rs ,

knezevic.ivana@gmail.com

 

Усвојен ЛАП за омладинско предузетништво

Скупштина Градске општине Пантелеј, на седници одржаној дана 7.6. 2010. године, донела је Одлуку о усвајању Акционог плана за омладинско предузетништво на територији Градске општине Панелеј за период 2010. до 2012. Локалним акционим планом за омладинско предузетништво Градска општина Пантелеј и Канцеларија за младе ГО Пантелеј изражавају јасну опредељеност да у наредне две године помогну младима да реализују своје предузетничке идеје и стекну вештине које су им неопходне да би лакше дошли до посла. Такође, желимо да утичемо на развој предузетнилког начина размишљања младих.

 

Локални акциони план за омладинско предузетништво израђен је уз подршку међународне организације УСАИД и консултантске куће АСЕЕ, а документ је доступан за скидање на почетној страни сајта Градске општине Пантелеј.

 

Волонтери и волонтерке КЗМ учествовоали у акцији "Велико спремање Србије"

User Rating: / 1
PoorBest 

 

 

 

 

Вoлонтери и волонтерке Канцеларије за младе Градске општине Пантелеј учестовали су  акцији "Велико спремање Србије" која је спроведена у целој Србији у оквиру кампање "Очистимо Србију" Министарста заштите животне средине и просторног планирања. У оквиру акције очишћена је локација код Латинске цркве у Горњем Матејевцу, постављене канте за отпад и кућице за птице. Акцију су заједнички спровели волонтери и волонтерке Канцеларије за младе Градске општине Пантелеј, Удружење за одгој, заштиту и проучавање животиња "ЗОО ПЛАНЕТ" Пантелеј и активсти и активисткиње Клуба Демократске омладине Пантелеј.

 
More Articles...