КЗМ Вести

Међународни дан младих у Нишу

  

 

Отворена 5. Међународна колонија децјег цртаног филма

 

У седишту Градске општине Пантелеј, у суботу,6.августа, званично је отворена 5. Међународна дечја колонија цртаног филма "Пантелеј 2011". Овогодишња јубиларна Колонија окупља 50 полазника дечјих радионица из Словачке, Бугарске и Словеније инашег града, као и госте-менторе из Републике Српске, Русије и Белорусије, који ће током наредних пет дана креативног дружења и 30 сати активног, практичног рада направити неколико кратких анимираних филмова. Први радни дан, поред свечаног отварања у Општини Пантелеј, биће у знаку презентације познатог режисера Тимоти Џон Бајфорда у Холу Градске куће у 20 часова и 30 минута. Организатори су Студио цртаног филма 98 из Ниша и Удружење Анима, а покровитељи Град Ниш и Градска општина Пантелеј која је домаћин ове креативне манифестације деце из европских земаља већ пету годину заредом.

Канцеларија за младе Градске општине Пантелеј и ове године учествује у организацији Колоније као манифестације која промовише креативност, интеркултуралност и квалитетно провођење слободног времена деце и младих. 

 

DA bi BILO zeleno-izletiste po meri mladih

Komisijа Resurs centrа zа Nišаvski okrug, sаstаvljenа od predstаvnikа Resurs centrа, kаncelаrijа zа mlаde i medijа iz Nišаvskog okrugа donelа je odluku dа se predstаvnici sledećih omlаdinskih udruženjа/neformаlnih omlаdinskih grupа pozovu nа obuku zа pisаnje projekаtа, kojа će biti reаlizovаnа u periodu između 20. junа i 10. julа 2011. godine: 

http://www.proaktiv.org.rs/node/77

Projekat Udruzenja "ZOO Planet" i "Siguran korak" (uz podrsku Kancelarije za mlade GO Pantelej)  u kom je predvidjeno uredjenje izletista Dabilo u skladu sa potrebama mladih pod nazivom "DA bi BILO zeleno", usao je u najuzi izbor na konkursu za finansiranje omladinskih akcija na lokalnom nivou Udruzenja Proaktiv i Ministarstva omladine i sporta.

 

(izvor: www.proaktiv.org.rs, datum pristupa: 17.6.2011.)

 

Затворен пети "Фер плеј Пантелеј"

Свечаном доделом награда најуспешнијим учесницима/цама спортске манифестације Фер плеј Пантелеј 2011, затворен је пети по реду фудбалски турнир за ученике основних школа на територији ГО Пантелеј.

Награду Фудбалске лиге Фер плеј Пантелеј 2011освојили су:


1. место у категорији првих разреда: ОШ "Мирослав Антић",

1. место у категорији других разреда: ОШ "Чегар",

1. место у категорији трећих разреда: ОШ "Чегар",

1.место у категорији четвртих разреда: ОШ "Стефан Немања"


Награду за фер игру и промоцију спортских вредности освојили су:


У категорији првих разреда: ОШ "Његош",

у категорији других разреда: ОШ "Карађорђе",

у категорији трећих разреда: ОШ "Чегар",

у категорији четвртих разреда: ОШ "Стеван Синђелић".


Најбољи стрелац фудбалске лиге "Фер плеј Пантелеј 2011" је ученик ОШ "Јован Јовановић Змај" из Малче, Лазар Маљковић, са постигнутих 28 голова у категорији трећих разреда.

 

Најбољи голман фудбалске лиге "Фер плеј Пантелеј 2011" је ученик ОШ "Мирослав Антић", Антоније Вучковић, са примљена три гола.

 

За време овогодишњег турнира одиграно је 50 утакмица и постигнуто 398 голова. 


 

Бекство у природу 0.2

На Каменичком Вису код Ниша одржано је друго "Бекство у природу".

Програм је почео још у 16 часова, а трајао до касних јутарњих сати.

Најмасовније дешавање, велика журка, почела је касно увече. Захваљујући добром проводу од прошле године, али и лепом времену, због огромног броја људи Каменичком Вису већ од поподнева скоро да није било могуће прићи колима.

За разлику од прошлогодишњек "Beck-stva", када је бина била постављена на великој ливади испред ресторана, овог пута све се дешавало нешто ниже, на бетонским спортским теренима. Цела манифестација била је посвећана 5. јуну, Светском дану заштите животне средине и била је део националне акције 'Очистимо Србију' и велико финале спремања града Ниша. Организатор је био .Б.А.У.К. у сарадњи са Градом , Општином Пантелеј и Туристичком организацијом Ниша.

 
More Articles...