Излетиште по мери младих

User Rating: / 0
PoorBest 

Канцеларија за младе Градске општине Пантелеј је јуче,27.09.2011, у Великој сали ГО Пантелеј, са почетком у 11 часова организовала конференцију за медије поводом почетка радова предвиђених пројектом „ДА БИ биЛО зелено – излетиште по мери младих“ који спроводе Удружења грађана „ ЗОО Планет „ Пантелеј и „Сигуран корак“ уз подршку Канцеларије за младе ГО Пантелеј.

Акција „ДА БИ биЛО зелено“ састоји се од низа активности које ће волонтери Удружења „ЗОО Планет“ и „Сигуран корак“ реализовати са циљем УРЕЂЕЊА ИЗЛЕТИШТА ДАБИЛО У СКЛАДУ СА ПОТРЕБАМА МЛАДИХ. Излетиште Дабило налази се на 20-ак км од центра Града Ниша, на територији ГО Пантелеј. У протеклом периоду је Градска општина Пантелеј започела његово уређење (направљене су дрвене кућице за излетнике, рашчишћен је простор око извора питке воде по ком је и названо излетиште, урађене су рекреативне спортске стазе и започети груби радови на изградњи малог вештачког језера). Ангажовањем волонтера Удружења „ЗОО Планет“ и „Сигуран корак“, уз подршку Канцеларије за младе ГО Пантелеј, у оквиру акције «ДА БИ биЛО зелено» на излетишту ће бити постављена мрежа за одбојку и припремљен терен за одбојку на трави, осветљени постојећи објекти, опремљен додатни простор за седење у близини игралишта, а постојећа вегетација биће обогаћена новим засадима украсног биља .  

На овај начин млади у Нишу добиће опремљену локацију до које могу доћи градским превозом, а где ће  моћи да се у природном окружењу рекреативно баве спортом и квалитетно проводе своје слободно време.

Завршетак опремања локације и активности предвиђених пројектом биће обележени одржавањем рекреативног спортског дана на отвореном у петак, 30.9.2011, године на самом излетишту Дабило у  раним поподневним часовима. 

 „ДА БИ биЛО зелено“ је једна од волонтерских акција које финансира Министарство омладине и спорта у оквиру конкурса за омладинске организације у нишавском округу  који је расписало удружење грађана Проактив у наставку кампање „Млади су закон“.