"Активни млади у области (само)запошљавања"

User Rating: / 4
PoorBest 

          

Од 2. до 4. децембра 2010. године, у Центру за предузетништво Градске општине Пантелеј одржаће се тренинг за младе у оквиру пројекта "Активни млади у области (самоз)апошљавања". 

Пројекат се бави подстицањем младих да активно учествују у решавању проблема у области запошљавања. Намењен је младима (од 15 до 30 година старости) из Ниша, Горње Врежине, Горњег Матејевца и Јасеновика и Доње Трнаве.  Пројекат за циљ има да, уз подршку државног и цивилног сектора, кроз едукацију младих у области предузетништва и креирања повољних услова за почетнике у бизнису, оснаживање младих за активно тражење посла путем промоивних акција и израду бизнис планова и информисање младих и подизање свести о могућностима за покретање посла повећа запошљивост младих, а путем медијско-промотивних  активности скрене пажњу јавности на важност ове теме.

 Пројекат "Активни млади у области (само)запошљавања" спроводи Удружење грађана "Волонтерски центар" из Ниша, и он је један од три пројекта који за циљ имају повећање запошљивости младих, а које Градска општина Пантелеј - Канцеларија за младе и УСАИД ППЕС програм финансирају у оквиру имплементације Локалног акционог плана за развој омладинског предузетништва ГО Пантелеј 2010-2012.