Могућности усавршавања за студенте техничких факултета

16 akademskih kurseva širom EU
četvrtak, 02 decembar 2010 08:28
muzika1BEST (Board of European Students of Technology) je neprofitna i apolitička studentska organizacija, koju sačinjavaju i vode iskljucivo studenti. Čini je više od 80 Lokalnih BEST Grupa (LBG) na isto toliko univerziteta, u preko 30 zemalja širom Evrope. BEST pomaže studentima da postanu internacionalno orijentisani, da bolje razumeju druge kulture i društva i da razviju kapacitete za rad u kulturološki raznolikim okruženjima.

Glavna aktivnost BEST-a je omogućavanje komplementarnog obrazovanja za studente, kao značajne dopune obrazovanju koje je već obezbeđeno na univerzitetu. Svake godine, Lokalne BEST Grupe organizuju kurseve koji su podeljeni u 4 sezone (po godišnjim dobima). Ovog proleća, organizuje se 16 akademskih kurseva, različitih tema iz oblasti tehničkih i tehnoloških nauka, kao i iz oblasti menadžmenta, ekonomije, zaštite životne sredine...

Prijavljivanje na kurseve se sastoji od sledećih koraka:

1. otovorite nalog na sajtu http://www.best.eu.org/
2. odaberete kurs na koji želite da odete, kliknete na opciju ''Apply'' (obratite samo pažnju na to da neki kursevi zahtevaju prethodno znanje, kao i na to da se možete prijaviti na najviše 3 kursa u jednoj sezoni)
3. otkucate i pošaljete zanimljivo motivaciono pismo na engleskom jeziku (savete pogledajte ovde:http://www.best.eu.org/student/courses/howToWriteAMotivationLetter.jsp)
4. bićete obavešteni od strane Lokalne BEST Grupe kada treba da dođete na validaciju naloga. Validacija predstavlja način provere redovnosti nekog studenta Univerziteta u Novom Sadu na osnovu overenog indexa
5. Da biste putovali ne treba vam previsok prosek, a nije ni obavezno da budete član BEST-a
6. Smeštaj i hrana su plaćeni, kao i participacija! Vi plaćate samo put koji sami organizujete!

Spisak svih kurseva i detaljnije informacije o temama, terminima i mestima njihovog održavanja, možete naći na sledećem sajtu:

http://www.best.eu.org/student/courses/coursesList.jsp

Sva pitanja šaljite na:  novisad@best.eu.org
Rok za prijsvljivanje je 19. decembar.

 

(Извор: www.youth.org.rs, текст преузет у изворном облику)