КЗМ Вести

Акција добровољног давања крви

 

 

У оквиру континуиране акције Завода за трансфузију у Нишу, у уторак, 1. фебруара 2011. године, у интервалу од 9 до 13 часова, биће спроведена акција добровољног давања крви у Градској општини Пантелеј. ГО Пантелеј редовно је укључена у све кампање добровољног прикупљања крви, а у протеклим цикличним акцијама учествовао је запажен број грађана, запослених и изабраних лица у општини као и представника месних заједница на подручју општине Пантелеј. 

Позивамо све заинтересоване да подрже ову акцију и постану добровољни даваоци.

 

Предузетнички начин размишљања у Малчи

Уз подршку Канцеларије за младе ГО Пантелеј и УСАИД ППЕС програма, млади у Малчи били су у прилици да учествују на обуци о покретању сопственог посла и добију основне информације о томе шта је потребно за покретање посла, коме да се обрате за финансијску и логистичку подршку и на шта треба да обрате пажњу у пословању уколико желе да буду успешни предузетници.

Организатор обука је Удружење грађана  "Грађанска иницијатива за запошљавање", а са младима су о поменутим темама разговарали стручњаци из Агенције за привредне регистре и књиговодствене агенције "Фактор".        

                                                                 

 

Бесплатне обуке за младе о финансијама и маркетингу

User Rating: / 2
PoorBest 

У великој сали Градске општине Пантелеј, јуче (25.1.) је почело одржавање бесплатних обука за младе из области финансија и маркетинга предузећа. Обуке спроводе стручњаци ангажовани на пројекту "Хајде да урадимо нешто" који реализује Удружење "ЗОО Планет Пантелеј" уз финансијску подршку Градске општине Пантелеј-Канцеларија за младе и УСАИД Програма за планирање и реаговање у ванредним ситуацијама и јачање економске сигурности.

Обуке из наведених области ће бити организоване свакога дана од 16 часова у Великој сали Градске општине Пантелеј и трајаће до петка, 28.1.2011 године. 

 

Омладинско предузетништво у Каменици и Доњем Матејевцу

У оквиру пројекта "Млади БизНис" у петак, 21.јануара 2011, одржане су обуке из области предузетништва намењене младима који живе у сеоском подручју Општине Пантелеј, а који су заинтересовани за покретање сопственог посла. Млади из села Каменица и Доњи Матејевац имали су прилике да од искусних стручњака сазнају више о основама покретања сопственог посла и да у директном разговору са њима добију одговоре на питања о томе како покренути сопствени посао, како успешно водити пословне књиге, како наћи фондове за кредитирање и друга питања од значаја за младе у области запошљавања.

Пројекат финансира Градска општина Пантелеј (Канцеларија за младе) и УСАИД ППЕС програм у оквиру имплементације Локалног акционог плана за развој омладинског предузетништва 2010-2012, а реализује Удружење грађана Грађанска иницијатива за запошљавање.

 

Конкурс "Прва шанса" 2010.

Национална служба за запошљавање расписала је конкурс за реализацију стручног оспособљавања и запошљавања младих програм запошљавања младих Прва шанса 2010”

Програм запошљавања младих „ПРВА ШАНСА” подразумева волонтерску праксу у трајању од три месеца и заснивање радног односа ради стручног оспособљавања приправника у трајању од наредних 12 месеци.

Учешћем у Програму послодавац остварује право:

1. да ангажује, ради реализације волонтерске праксе у трајању од 3 месеца, потребан број младих којима НСЗ исплаћује новчану помоћ у месечном износу од 10.000 динара и врши уплату доприноса за случај повреде на раду и професионалне болести у складу са законом;

2. да заснује радни однос у својству приправника са одређеним бројем лица која су реализовала волонтерску праксу;

3. на рефундацију зараде за приправнике, и то:

- нето зараде у месечном износу од:

I 20.000 динара, за приправника са најмање четворогодишњим високим образовањем,

II 18.000 динара, за приправника са вишим или високим трогодишњим образовањем,

III 16.000 динара, за приправника са средњим образовањем и

- трошкова доприноса за обавезно социјално осигурање.

 

Све информације можете наћи на: www.nsz.org.rs.

 

(Извор: http://razvojkarijere.kg.ac.rs/centar/konkursi/548-konkurs-prva-sansa-2010, 24.1.2010.)


 
More Articles...